Putin se sastao sa Prigožinom

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 12:23

Putin se sastao sa Prigožinom

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa šefom Vagner grupe Jevgenijem Prigožinom, prenose mediji.

Kako je saopšteno iz Kremlja, Putin i Prigožin sreli su se 29. juna, pet dana nakon što je pobuna okončana.

Kako je objasnio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, na sastanku je prisustvovalo 35 ljudi.

"Pozvani su svi komandanti, uključujući i samog Prigožina. Ovaj sastanak je održan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kremlju 29. juna. Trajao je skoro tri sata“, rekao je Peskov ne iznoseći detalje sa sastanka.

"Jedino što možemo da kažemo jeste da je predsednik dao ocenu delovanja čete na frontu, a takođe je dao i svoju ocenu događaja od 24. juna. Putin je saslušao objašnjenja komandanata i ponudio im dalje opcije za zapošljavanje", rekao je Peskov.

Podsetimo, pobuna je "ugušena" dogovorom u kojem je posredovao beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

U okviru dogovora, Prigožin je trebalo da napusti Rusiju i preseli se u Belorusiju. Njegovi ljudi imali su tri izbora: da prate Prigožina u Belorusiju, da se pridruže regularnoj ruskoj vojsci ili da prestanu da se bore i vrate se kući.

Nakon što je pobuna ugušena, Lukašenko je tvrdio da je Prigožin zaista stigao u Belorusiju. Ali nedeljama niko nije mogao to da potvrdi. A onda je u četvrtak Lukašenko sam sebe demantovao, rekavši da je Prigožin u Sankt Peterburgu i možda putuje za Moskvu ili negde drugde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kremlj: "Putin se sreo sa šefom ruskih plaćenika Prigožinom nakon pobune Vagnera"

Izvor: Blic, 10.Jul.2023

Kremlj je u ponedeljak saopštio da se ruski predsednik Vladimir Putin sastao sa šefom Vagnerovih plaćenika Jevgenijem Prigožinom 29. juna, pet dana nakon što je ta grupa marširala ka Moskvi u kratkotrajnoj pobuni.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.