Putin šalje vojsku na Krim, tenkovi u Sevastopolju

Izvor: BKTV News, 01.Mar.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin šalje vojsku na Krim, tenkovi u Sevastopolju

Novoizabrani premijer Krima tražio je od predsednika Rusije Vladimira Putina da pomogne u uspostavljanju “reda i mira” na tom crnomorskom poluostrvu. Kijev pokušao da zauzme MUP Krima. Duma od Putina traži trupe za Sevastopolj.
Novoizabrani premijer Krima, na jugu Ukrajine, tražio je u subotu od predsednika Rusije Vladimira Putina da pomogne u uspostavljanju “reda i mira” na tom crnomorskom poluostrvu koje je u jeku spora sa novim vlastima u Kijevu, a Rusija je odgovorila da će razmotriti ovaj zahtev.
“Uzimajući u obzir moju odgovornost za život i bezbednost građanja, tražim od ruskog predsednika Vladimira Putina da pomogne u uspostavljanju reda i mira na teritoriji Krima”, izjavio je Sergej Aksionov u obraćanju čije su delove objavili lokalni mediji, a ruska državna televizija emitovala u celini.
Refat Čubarov, predsednik tatarske skupštine na Krimu, upozorio je danas da Krim dele sati od katastrofe i pozvao građane da ostanu mirni i izbegavaju bilo kakve konflikte, ocenivši da rešenje može biti pronađeno samo uz pomoć međunarodne zajednice, uključujući i Rusiju.
“Bukvalno sati predstoje do katastrofe”, rekao je Čubarov ruskoj radio stanici Eho Moskve, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.