Putin razgovarao s Trampom o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja

Izvor: Vostok.rs, 23.Jul.2020, 20:03

Putin razgovarao s Trampom o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja

  Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa američkim predsednikom Donaldom Trampom o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja, saopštila je pres-služba Kremlja. "Potvrđena je hitnost bilateralnih konsultacija o ovim pitanjima, uključujući temu Sporazuma o smanjenju i ograničavanju strateškog ofanzivnog naoružanja. Primećena je i važnost ruske inicijative za održavanje samita zemalja - stalnih članica SB UN-a o širokom spektru međunarodnih bezbednosnih problema", navodi se u saopštenju. Prema rečima portparola Bele kuće Džuda Dira, Tramp je izrazio nadu da bi Rusija, Kina i Sjedinjene Američke Države mogle izbeći skupu trku u naoružanju.
Iranski nuklearni program U razgovoru su se predsednici dotakli i teme iranskog nuklearnog programa. „Obe strane naglasile su potrebu za kolektivnim naporima za održavanje regionalne stabilnosti i globalnog režima nuklearnog neširenja“, ističe se u saopštenju. Borba protiv koronavirusa Šefovi država pozdravili su saradnju Moskve i Vašingtona u borbi protiv koronavirusa. Kako je saopšteno u Vašingtonu, predsednici su pokrenuli pitanje "otvaranja" svetske ekonomije. „Lideri Rusije i Sjedinjenih Američkih Država razmenili su čestitke povodom 45. godišnjice orbitalnog leta u okviru zajedničkog programa ‘Sojuz-Apolon’. Dogovoreno je da se kontakti nastave na različitim nivoima. Razgovor je bio konstruktivan i sadržajan“, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.