Putin prihvatio da se suspenduju letovi ka Egiptu

Izvor: Akter, 06.Nov.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin prihvatio da se suspenduju letovi ka Egiptu

Ruski predsednik Vladimir Putin prihvatio je danas da se suspenduju svi letovi nad Sinajskim poluostrvom dok traje istraga o padu ruskog aviona sa 224 ljudi

Odluka u suspenziji letova, na preporuku šefa obaveštajne službe FSB, ne znači da Rusija sada smatra da su teroristi oborili avion, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"To definitivno ne znači to. Nijednoj teoriji ne može se dati prioritet, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pošto nema defitivnih pokazatelja koji bi to potvrdili", rekao je Peskov i dodao da će suspenzija letova trajati sve dok egipatske vlasti ne obezbede "odgovarajući nivo bezbednosti".

Šef ruske obaveštajne službe Aleksandar Bortnikov izjavio je danas da bi bilo "razumno" suspendovati sve letove iz Rusije ka Egiptu dok traje istraga o uzroku pada aviona ruske kompanije na Sinajskom poluostrvu.

"Šef države se saglasio s tim preporukama. Putin je naložio vladi da napravi mehanizam za sprovođenje preporuka FSB-a i osigura povratak ruskih građana", rekao je Peskov.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.