Putin prihvatio Vučićevu molbu o povoljnijem gasu

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin prihvatio Vučićevu molbu o povoljnijem gasu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u vezi sa ruskim gasom.

Dvojica sagovornika dogovorili su način saradnje po svim pitanjima vezanim za isporuke ruskog gasa Srbiji, modelu isplate dugova, a predsednik Putin je prihvatio Vučićevu molbu o povoljnijem načinu snabdevanja gasom tri velika srpska hemijska kombinata.

Vučić i Putin dogovorili su se da ostanu u redovnom kontaktu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kako bi na partnerskim i prijateljskim osnovama rešavali sva pitanja od zajedničkog interesa.

Podsetimo, Rusija je prošle nedelje smanjila isporuke gasa Srbiji za 28 odsto. Putin je tu odluku doneo nezadovoljan ishodom posete Beogradu, jer je premijer Srbije Aleksandar Vučić odbio da potpiše protokol kojim se reguliše vraćanje duga za ruski gas do marta meseca sledeće godine, u iznosu od oko 200 miliona dolara. Premijer je odbio da potpiše garancije da će Srbija do marta vratiti taj dug, jer je smatrao taj Putinov zahtev neumesnim i nefer, s obzirom na činjenicu da Rusija preko Naftne industrije Srbije uveliko profitira na Srbiji. Potom je ponovo pokrenuto pitanje privatizacije NIS-a.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.