Putin pozvao Ruse da pokažu disciplinu i odgovornost: Moramo zaštititi sebe i one koji su nam bliski

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2020, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pozvao Ruse da pokažu disciplinu i odgovornost: "Moramo zaštititi sebe i one koji su nam bliski"

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas Ruse da pokažu disciplinu i odgovornost i ostanu kod kuće kako bi se izborili protiv širenja korona virusa.

- Sve preporuke se moraju poštovati. Moramo zaštititi sebe i one koji su nam bliske - rekao je predsednik Rusije u obraćanju naciji.

- Verujte mi, najbezbednija stvar je sada da ostanete kod kuće - istakao je on.

Putin je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narednu sedmicu proglasio neradnom zbog koronavirusa, ali uz očuvanje plata.

- Sada je izuzetno važno da se spreči pretnja od brzog širenje bolesti, prema tome, proglašavam narednu sedmicu neradnom uz očuvanje zarada, odnosno slobodni dani će trajati od subote 28. marta do nedelje 5. aprila - rekao predsednik Rusije.

On je kazao i da odlaže referendum o ustavnim promenama planiran za 22. april.

Putin nije rekao kada će biti novi datum glasanja, već samo da će on i drugi procenjivati situaciju da bi odlučili kada je pravo vreme za glasanje.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

WHO: Države moraju iskoristiti karantin da napadnu virus

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Mar.2020

Države koje su uvele mjere ograničenog kretanja svojim građanima kako bi spriječili širenje korona virusa moraju iskoristiti to vrijeme da pronađu i napadnu virus, saopštili su iz Svjetske zdravstvene organizacije.  “Tražiti od ljudi da ostanu u kućama i ograničavanje kretanja populacije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.