WHO: Države moraju iskoristiti karantin da napadnu virus

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Mar.2020, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WHO: Države moraju iskoristiti karantin da napadnu virus

Države koje su uvele mjere ograničenog kretanja svojim građanima kako bi spriječili širenje korona virusa moraju iskoristiti to vrijeme da pronađu i napadnu virus, saopštili su iz Svjetske zdravstvene organizacije.  “Tražiti od ljudi da ostanu u kućama i ograničavanje kretanja populacije znači kupovina vremena i smanjivanje pritiska na zdravstveni sistem. No same od sebe, ove mjere neće iskorijeniti epidemiju”, rekao je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO: Napadnite virus, prevazići ćemo i ovu krizu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2020

ŽENEVA - Zemlje koje su stavile pod blokadu svoje stanovništvo kako bi spriječile širenje korona virusa treba da iskoriste to vrijeme da "napadnu virus", poručio je danas generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhan Gebrejesus.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.