Putin pozvao Erdogana u Rusiju

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pozvao Erdogana u Rusiju

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su telefonom, saopštila je pres-služba Kremlja, prenosi Sputnjik.

Ruski lider pozvao je turskog predsednika u posetu Rusiji, navodi se u saopštenju.

"Putin je pozvao Erdogana u radnu posetu Rusiji narednih dana. Poziv je prihvaćen", ističe Kremlj.

Telefonski razgovor održan je na inicijativu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turske strane.

U saopštenju se navodi da su dve strane istakle potrebu za sprečavanjem sukoba između turske i sirijske vojske.

"Lideri dveju zemalja nastavili su da razgovaraju o situaciji u Siriji, uključujući i na severu ove zemlje. Posebno je istaknuta potreba za sprečavanjem sukoba između jedinica turske vojske i oružanih snaga sirijske vlade", precizira se u saopštenju.

Predsednici su takođe potvrdili svoju privrženost obezbeđivanju teritorijalnog integriteta Sirije.

"Predsednici Rusije i Turske založili su se za nastavak procesa političkog rešavanja situacije u Siriji i izrazili nameru da pomognu sazivanje Ustavnog odbora pod okriljem UN krajem oktobra u Ženevi", dodaje pres-služba.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Erdogan za političko rešenje sirijske krize

Izvor: RTS, 15.Okt.2019

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan podržali su, u telefonskom razgovoru, proces političkog rešavanja situacije u Siriji. . Predsednici Rusije i Turske izjasnili su se za nastavak...

Nastavak na RTS...

Putin pozvao Erdogana u posjet Rusiji dok Turska napreduje u Siriji

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Okt.2019, 07:11

MOSKVA - Ruski je predsjednik Vladimir Putin razgovarao telefonski sa svojim turskim kolegom Tayypom Erdoganom o Siriji i pozvao ga u posjet Rusiji u narednih nekoliko dana, priopćio je Kremlj u utorak navečer...Kremlj je rekao kako su se u telefonskom razgovoru Putin i Erdogan suglasili osigurati...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.