Putin i Erdogan za političko rešenje sirijske krize

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Erdogan za političko rešenje sirijske krize

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan podržali su, u telefonskom razgovoru, proces političkog rešavanja situacije u Siriji.
Predsednici Rusije i Turske izjasnili su se za nastavak traženja političkog rešenja za Siriju i potvrdili privrženost obezbeđivanju teritorijalnog integriteta te >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemlje, navodi se u saopštenju Kremlja.

Kremlj navodi da je razgovor održan na inicijativu Ankare, prenosi Tas.
U saopštenju se kaže da je Putin pozvao Erdogana da u narednih nekoliko dana poseti Rusiju, što je on prihvatio.
Turska je 9. oktobra počela operaciju "Izvor mira" na severu Sirije sa ciljem, kako navodi Ankara, da stvori tampon zonu duž granice dve zemlje gde bi se vratile sirijske izbeglice, kao i da od svoje granice da udalji sirijske Kurde koje smatra teroristima.
Sirija tursku ofanzivu vidi kao akt agresije, a potez Ankare naišao je na osudu skoro cele međunarodne zajednice.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Erdogan za političko rešenje sirijske krize

Izvor: Blic, 16.Okt.2019, 00:59

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan podržali su, u telefonskom razgovoru, proces političkog rešavanja situacije u Siriji, saopštio je danas Kremlj.

Nastavak na Blic...

Erdogan ljut nakon što je Nemačka odlučila da Turskoj ne prodaje oružje, obrušio se na šefa diplomatije

Izvor: Blic, 16.Okt.2019

Nekoliko dana nakon što je Turska izvršila invaziju na severnu Tursku i započela borbena dejstva, Kurdi su izloženi sve većem pritisku. U cilju odbrane od turske ofanzive sada im podršku pruža sirijska vlada. Zapad je osudio postupak Ankare, a u telefonskom razgovoru s domaćim predstavnicima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.