Putin pozvao EU da pomogne u obnovi Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2018, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pozvao EU da pomogne u obnovi Sirije

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je večeras Evropsku uniju (EU) da finansijski pomogne u obnovi Sirije kako bi se omogućio povratak nekoliko miliona izbeglica.

"Treba pojačati humanitarnu dimenziju u sirijskom konfliktu. Hoću da kažem da pre svega  treba pojačati humanitarnu pomoć sirijskom narodu i da pomognemo regionu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gde su izbeglice kako bi se vratile svojim domovima", rekao je Putin pre sastanka u dvorcu Mezerbeg kod Berlina s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Putin je podsetio da se po oko milion sirijskih izbeglica nalazi u Jordanu i Libanu, a oko tri miliona u Turskoj.

Merkelova, čija je zemlje primila nekoliko stotina hiljada izbeglica od 2015. godine, rekla je da je to potencionalno veliki teret za Evropu i dodala da treba učiniti sve što se može za njihov povratak.

Nemačka kancelarka je dodala da je prioritet u Siriji da se izbegne humanitarna katastrofa.

Putin i kancelarka Merkel rekli su pre sastanka da nema napretka u rešavanju ukrajinske krize. Posle sastanka nije predviđeno saopštenje.

Predsednik Rusije je pre Nemačke bio danas u Austriji gde je prisustvovao venčanju šefice diplomatije Karin Knajsl.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Putin traži pomoć EU oko Sirije! Merkel: Teško

Izvor: Mondo, 18.Avg.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je večeras Evropsku uniju (EU) da finansijski pomogne u obnovi Sirije kako bi se omogućio povratak nekoliko miliona izbeglica...Foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP.. "Treba pojačati humanitarnu dimenziju u sirijskom konfliktu. Hoću da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.