Putin - pokušaji korišćenja sile pri zaobilaženju UN su skopčani sa haosom

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin - pokušaji korišćenja sile pri zaobilaženju UN su skopčani sa haosom

26.09.2012. -

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio, da je neprihvatljiva upotreba sile u okviru zaobilaženja Povelje UN. Po njegovom mišljenju, "tzv. krizni štab ne funkcioniše."

"Bez oslanjanja na međunarodno pravo, ne mogu se voditi poslovi u savremenom svetu", - rekao je Putin na ceremoniji uručivanja akreditiva stranih ambasadora u Moskvi. "Vreme je, napokon, izvući pouke iz dosadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << dešavanja" - pozvao je predsednik.

Ovih dana,u Njujorku se održava Generalna skupština UN na čijem dnevnom redu je i sirijski problem. Juče je katarski emir Hamad bin Kalifa Al Tani, u svom govoru pozvao arapske zemlje da intervenišu u Siriji, nakon nesposobnosti Saveta bezbednosti UN-a da usvoji zajednički stav o rešavanju sirijskog sukoba.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.