Putin pohvalio tempo razvoja rusko-turskih odnosa

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2023, 01:03

Putin pohvalio tempo razvoja rusko-turskih odnosa

Trgovinski promet između Moskve i Ankare povećan je za 86 odsto prošle godine, ove godine se nastavlja pozitivan trend, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin otvarajući razgovore sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.
„Želeo bih da vam skrenem pažnju da je, ako se ne varam, naš trgovinski promet prošle godine porastao za više od 80 odsto – za 86 odsto. Pozitivan trend se nastavlja i u prvoj polovini ove godine“, izjavio je on. Ovaj trend, prema Putinovim rečima, „nije jak kao prošle godine, ali je i dalje pozitivan“. „Osim toga, odnosi postaju raznovrsniji. To nisu samo konvencionalne oblasti naše saradnje, kao što su poljoprivreda i energetika. Međutim, razvijaju se i druge oblasti, što me veoma raduje“, izjavio je ruski predsednik. Putin je takođe istakao da planira da sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovara o situaciji u Ukrajini i Siriji, kao i o dogovoru o žitu. „Mnogo je drugih bilateralnih i međunarodnih pitanja, koja će, naravno, danas biti u centru pažnje“, smatra Putin.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Ukrajinska kontraofanziva je „neuspešna“ – Putin

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2023

 . Tekuća kontraofanziva Ukrajine nije „zastala“, već je propala, izjavio je u ponedeljak ruski predsednik Vladimir Putin. Kako se gubici Ukrajine povećavaju, a Kijev pojačava napore za regrutaciju, ministar odbrane Sergej Šojgu je potvrdio procenu svog vrhovnog komandanta.. Ukrajinska...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.