Putin otvorio radove na gasovodu za Kinu

Izvor: RTS, 01.Sep.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin otvorio radove na gasovodu za Kinu

Ruski predsednik Vladimir Putin i potpredsednik kineske vlade Džang Gaoli otvorili radove na izgradnji gasovoda od Sibira do Kine.

Vladimir Putin i Džang Gaoli su, kako javlja Raša tudej, prisustvovali svečanosti kojom su obeleženi prvi varovi na gasovodu "Moć Sibira", kojim će Rusija izvoziti gas u Kinu.

Gasovod "'Moć >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sibira" povećaće energetsku bezbednost i sposobnost Rusije da ispuni izvozne obaveze", rekao je predsednik Putin na svečanosti u Jakutsku.

Potpredsednik kineske vlade Džang Gaoli rekao je da je taj gasovod najveći svetski građevinski projekat, jer će investicije iz obe zemlje biti veće od 70 milijardi dolara.

Raša tudej piše da će 3.968 kilometara cevovoda koji će povezivati gasna polja u istočnom Sibiru sa Kinom biti najveća takva mreža u svetu, a izgradnja gasovoda "Moć Sibira" biće završena 2019. godine.

"'Gasprom' je uvek pouzdan snabdevač gasa svih potrošača, a tako će biti i sa onima koji će se snabdevati kroz gasovod 'Moć Sibira', rekao je na otvaranju radova direktor "Gasproma" Aleksej Miler, koji je zadužen za nadgledanje radova. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li je ovo početak nove gasne ere

Izvor: B92, 01.Sep.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovao je ceremoniji povodom početka radova na gasovodu Snaga Sibira, kojim bi trebalo da se transportuje gas do Kine...Prva faza izgradnje gasovoda Snaga Sibira trebalo bi da bude završena do kraja 2017. godine, a planirano je da godišnji kapacitet gasovoda bude...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.