Putin otkrio Makronu detalje; Nuklearna elektrana  provokacija

Izvor: B92, 06.Mar.2022, 16:06

Putin otkrio Makronu detalje; "Nuklearna elektrana " provokacija"

Tokom današnjeg razgovora Vladimir Putin je govorio Emanuelu Makronu o "pokušaju provokacija" ukrajinskih radikala oko nuklearne elektrane.

Putin je, takođe, rekao Makronu da se Kijev ne pridržava sporazuma o evakuaciji civila.

Nuklearna elektrana Zaporožje - najveća nuklearna elektrana u Evropi, pretrpela je strah u petak rano ujutro nakon što su prijavljeni sukobi u njenoj neposrednoj blizini.

Zapadni mediji su tvrdili da su ruske snage namerno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gađale objekat. Ruska vojska je odbacila te tvrdnje i optužila ukrajinske vlasti za pokušaj "monstruozne provokacije".

Ruski predsednik Vladimir Putin je svom francuskom kolegi Emanuelu Makronu dostavio detalje o pokušaju provokacije ukrajinskih radikalnih formacija oko nuklearne elektrane Zaporožje.

Moskva bi mogla da pristane na sastanak Rusije, Ukrajine i Međunarodne agencije za atomsku energiju, ali ne i u Černobilju, rekao je Putin Makronu u telefonskom razgovoru. Moskva bi mogla da pristane na sastanak u trećoj zemlji ili telekonferenciju, navodi Kremlj.

Ruske snage i ukrajinska garda obezbeđuju bezbednost Zaporoške nuklearne elektrane, rekao je Putin Makronu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 1.600 novozaraženih, preminulo 32 osoba

Izvor: B92, 06.Mar.2022

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su u poslednja 24 sata registrovano još 1.641 novozaraženih virusom kovid 19...Preminulo je 32 osoba...Na respiratorima je 94 pacijenata, dok se u bolnicama širom Srbije nalazi 1.845 pacijenata...Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu...

Nastavak na B92...

Procurili dokumenti: Ukrajina imala program biološkog oružja?; "Sponzorisala Amerika" FOTO

Izvor: B92, 06.Mar.2022

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je nekoliko dokumenata kao dokaz da je Ukrajina imala program biološkog oružja...Prema ministarstvu, program je sponzorisalo Ministarstvo odbrane SAD, a posebno opasni patogeni su uništeni na dan kada je Rusija započela svoju specijalnu operaciju...Ministarstvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.