Putin odao poštu poginulima tokom opsade Lenjingrada

Izvor: Vostok.rs, 27.Jan.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin odao poštu poginulima tokom opsade Lenjingrada

27.01.2014. -

Predsednik RF Vladimir Putin položio je u Sankt Peterburgu (Lenjingrad) venac na spomenik „Majka otadžbina“ i pored jedne od zajedničkih grobnica na Piskarevskom groblju odao poštu svom bratu, koji je umro kao dete za vreme opsade grada. Šefa države pratili su stanovnici opkoljenog Lenjingrada i veterani odbrane grada.

Posle svečanog dela predsednik je razgovarao i fotogfrafisao se sa Petrograđanima.

Rusija danas obeležava 70-godišnjicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << potpunog proboja nemačke fašističke blokade Lenjingrada tokom Drugog svetskog rata. Na Piskarevskom groblju sahranjeno je 420.000 stanovnika i 70.000 branilaca grada pod opsadom.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin odao počast žrtvama opsade Lenjingrada

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin odao je počast žrtvama opsade Lenjingrada na današnjoj svečanostiu Sankt Peterburgu povodom 70. godišnjice od tog događaja. ..Vladimir Putin..Putin je sa više desetina preživelih u opsadi tog grada učestvovao u povorci kroz Piskarjovsko groblje u okviru ceremonije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.