Putin o rezultatima u kulturi - preterana latinizacija ruskog pisma

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2014, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin o rezultatima u kulturi - preterana latinizacija ruskog pisma

25.12.2014. -

Vladimir Putin je na zajedničkoj sednici Državnog saveta i predsedničkog saveta za kulturu izjavio da je neophodno jačati kulturni uticaj Rusije u svetu i „ne zatvarati se u sebe“, savetovao udaljiti se od ideologizacije istorije i kulture i upozorio na preteranu latinizaciju ruskog pisma, a zastupa se i za razvoj kompleksnih turističkih maršruta kao što je „Zlatni prsten“.

„Odlučno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << su odbačeni predlozi o kulturnoj samoizolaciji. Tim povodom želim da istaknem da je Rusija bila i sigurno će biti neodvojivi deo svetske civilizacije“, rekao je šef države.

On je podsetio da je ruska multinacionalna kultura uvek bila otvorena i druželjubiva. „Uvek se odazivala na svetske tendencije u umetnosti i sama je obogaćivala i formirala te tendencije“.

„Ne smemo zaboraviti, već širiti svoj kulturni uticaj u svetu. I ne smemo se zatvarati u sebe. Ne smemo zaboraviti šta smo učinili za svetsku kulturu i moramo shvatiti šta još možemo da učinimo, pa tako i jačati uticaj Rusije kao svetske države“, istakao je Putin.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Alexei Druzhinin    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.