Putin o 11. septembru: Al Kaida nije rezultat ruskih aktivnosti; Odmah sam pozvao Buša!

Izvor: BKTV News, 11.Sep.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin o 11. septembru: Al Kaida nije rezultat ruskih aktivnosti; Odmah sam pozvao Buša!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je 11. septembra 2001. kada su izvedeni teroristički napadi u Njujorku i Vašingtonu prekinuo sve i pozvao predsednika SAD.

Putin je o tome govorio u intervjuu američkom režiseru Oliveru Stounu, preneo je Sputnjik i dodo da je ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << predsednik rekao da je odmah prekinuo planirane vojne vežbe sa novim strateškim snagama kako bi pružio podršku američkom narodu i njegovom predsedniku Džordžu Bušu.

Putin je istakao da razume da je ljudima na čelu država i vlada u takvim situacijama potrebna moralna podrška i da je Rusija želela da da tu podršku predsedniku Bušu, za kog je, kako je rekao ruski predsednik, verovala da je čovek "sa kojim bi mogla da sarađuje".

FOTO: Tanjug/AP

Na Stounovo pitanje kako to da Ruska Federacija nije otkrila gde je Bin Laden i šta se stvarno dešavalo sa njim, s obzirom na to da Rusija ima dugu istoriju obaveštajne službe u Avganistanu, Putin je rekao da Al Kaida nije rezultat ruskih aktivnosti.

"Ona je rezultat aktivnosti naših američkih prijatelja. Sve je to počelo tokom sovjetskog rata u Avganistanu, kada su američki obaveštajci obezbedili podršku različitim strujama islamističkog fundamentalizma pomažući im da se bore protiv sovjetskih trupa u Avganistanu", podsetio je Putin.



Ruski predsednik je ponovio da su Amerikanci odgajili Al Kaidu i Bin Ladena i da se onda to otrglo kontroli.

"Uvek je tako. Stoga, njih treba okriviti", zaključio je Putin.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.