Izvor: Nezavisne Novine, 11.Sep.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin o 11. septembru: Prekinuo sam sve i zvao Buša

BEOGRAD - Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je 11. septembra 2001. kada su izvedeni teroristički napadi u Njujorku i Vašingtonu prekinuo sve i pozvao predsjednika SAD.

Putin je o tome govorio u intervjuu američkom režiseru Oliveru Stounu, prenio je Sputnjik i dodo da je ruski predsjednik rekao da je odmah prekinuo planirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vojne vježbe sa novim strateškim snagama kako bi pružio podršku američkom narodu i njegovom predsjedniku Džordžu Bušu.

Putin je istakao da razumije da je ljudima na čelu država i vlada u takvim situacijama potrebna moralna podrška i da je Rusija željela da da tu podršku predsjedniku Bušu, za kog je, kako je rekao ruski predsjednik, vjerovala da je čovjek "sa kojim bi mogla da sarađuje".

Na Stounovo pitanje kako to da Ruska Federacija nije otkrila gdje je Bin Laden i šta se stvarno dešavalo sa njim, s obzirom na to da Rusija ima dugu istoriju obavještajne službe u Avganistanu, Putin je rekao da Al Kaida nije rezultat ruskih aktivnosti.

"Ona je rezultat aktivnosti naših američkih prijatelja. Sve je to počelo tokom sovjetskog rata u Avganistanu, kada su američki obavještajci obezbijedili podršku različitim strujama islamističkog fundamentalizma pomažući im da se bore protiv sovjetskih trupa u Avganistanu", podsjetio je Putin.

Ruski predsjednik je ponovio da su Amerikanci odgajili Al Kaidu i Bin Ladena i da se onda to otrglo kontroli.

"Uvek je tako. Stoga, njih treba okriviti", zaključio je Putin.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.