Putin nije razgovarao sa Porošenkom posle diverzije na Krimu

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2016, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin nije razgovarao sa Porošenkom posle diverzije na Krimu

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije razgovarao telefonom sa Petrom Porošenkom nakon ukrajinske diverzije na Krimu, saopštio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

„Sigurno se sećate da je sam predsednik pre diverzije na Krimu u svojim izjavama pomenuo telefonski razgovor sa predsednikom Ukrajine. Nakon diverzije na Krimu nije bilo nikakvih razgovora“, saopštio je Dmitrij Peskov. On je izjavio i da Vladimir Putina ne planira sastanak sa Petrom Porošenkom u tom formatu. „Ne znam da se planiraju bilateralni kontakti“, saopštio je Peskov.

Porošenko je izrazio želju da razgovara sa ruskim predsednikom, ali se kasnije požalio da nije mogao da stupi u kontakt sa Kremljom. Federalna služba bezbednosti Rusije sprečila je 8. avgusta izvođenje terorističkih napada na Krimu, koje je pripremalo Ministarstvo odbrane Ukrajine. Prilikom hapšenja terorista, ubijen je jedan pripadnik FSB-a, dok je jedan ruski vojnik bio žrtva nakon otvaranja vatre sa teritorije Ukrajine.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Peskov: Kremlj ne reaguje na izjave kandidata za predsednika SAD

Izvor: Vostok.rs, 08.Sep.2016, 13:57

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj ne reaguje na izjave kandidata za predsednika SAD. Glavno je kakav stav će imati novi predsednik.. . „Mi se pre svega orijentišemo, ne na izjave kandidata, već na izjave predsednika SAD i zato je glavno šta će govoriti novi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.