Putin naveo prave neprijatelje Rusije

Izvor: Vostok.rs, 02.Jan.2024, 00:01

Putin naveo prave neprijatelje Rusije

Ukrajina je samo oruđe u rukama kolektivnog Zapada, koji je koristi za borbu protiv Rusije, izjavio je u ponedeljak predsednik Vladimir Putin. On je to izjavio u vojnoj bolnici u Moskvi gde se sastao sa ruskim vojnicima ranjenim tokom vojne operacije u Ukrajini.
Upitan o trajnoj podršci Zapada Kijevu, predsednik je izjavio da su elite kolektivnog Zapada zapravo pravi neprijatelj Rusije, a ne same Ukrajine. „Poenta nije da oni pomažu našem neprijatelju, već da su oni naš neprijatelj. Oni rešavaju svoje probleme ukrajinskim rukama, o tome se radi“, izjavio je Putin. Sukob između Moskve i Kijeva orkestrirala je zapadna elita, koja nastoji da porazi Rusiju, izjavio je on. Međutim, kolektivni Zapad nije uspeo da ostvari svoje ciljeve, a neuspeh se već vidi u promeni njegove retorike o sukobu, objasnio je predsednik. Oni koji su još juče govorili o potrebi da se Rusiji nanese „strateški poraz“ sada traže reči kako da se sukob brzo okonča. „I mi želimo da okončamo sukob, i to što je pre moguće, ali samo pod našim uslovima. Nemamo želju da se večito borimo, ali nećemo odustati od svoje pozicije“, izjavio  je Putin. Situacija na bojnom polju se sada menja uprkos svoj pomoći koju Kijev dobija od Zapada, dodao je predsednik. Rusija je efektivno nadmašila ceo Zapad u vojnom smislu, sugerisao je on, a proizvodnja zemlje bila je predodređena da još više raste. Uprkos činjenici da je [Zapad] od pamtiveka imao takav cilj – da se obračuna sa Rusijom, izgleda da ćemo se mi prvo obračunati sa njima“, izjavio je Putin. „Verovatno vidite na bojnom polju da se oni postepeno ’spuštaju‘. Kada granata leti, verovatno je teško reći da li su „spušteni“ ili ne, ali generalno verovatno znate: situacija na bojnom polju se menja. I to se dešava uprkos činjenici da se ceo takozvani civilizovani Zapad bori protiv nas“, izjavio je on vojnicima. Prema poslednjim procenama Rusije, više od 380.000 ukrajinskih vojnika je ubijeno ili ranjeno tokom sukoba. Ukrajina je takođe pretrpela gubitke u tehnici, sa oko 14.000 uništenih tenkova i drugih oklopnih vozila. Skoro 160.000 vojnika izgubljeno je tokom neuspešne kontraofanzive Kijeva, pokrenute početkom juna prošle godine, tvrdi Moskva. Izvor: RT (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija će pojačati napade na Ukrajinu – Putin

Izvor: Vostok.rs, 02.Jan.2024

Ukrajinski napad za vikend na ruski grad Belgorod, u kojem je na desetine civila poginulo i povređeno, bio je teroristički čin, izjavio je u ponedeljak ruski predsednik Vladimir Putin. Kijev neće ostati nekažnjen kada se upusti u takve aktivnosti, upozorio je on.. Predsednik je insistirao na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.