Putin naredio proveru spremnosti jedinica istočnog distrikta

Izvor: Blic, 11.Sep.2014, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin naredio proveru spremnosti jedinica istočnog distrikta

Predsendik Rusije Vladimir Putin naredio je danas proveru spremnosti jedinica istočnog vojnog distrikta, javlja Itar tas s.

Kako je izjavio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na državnoj televiziji naredba o spremnosti istočnog vojnog distrikta u koje spadaju i područja koja se graniče sa Kinom i Japanom, izdata je u 10.00 časova po Moskovskom vremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preneo je AP.

Za sada nije precizirano koliko vojnika će učestvovati u proveri spremnosti.

Putin je naredio proveru spremnosti jedinica u regionu Volge i Urala u junu, dok su trajali sukobi u Ukrajini.

Putin je juče optužio zapadne zemlje da su stvorile krizu u Ukrajini i koriste je da "vrate NATO u život" i poručio da Rusija nema nameru da ulazi u novu trku u naoružanju, ali da će adekvatno odgovoriti na svaku bezbednosnu pretnju.

"Kriza u Ukrajini, koju su u osnovi izazvali i stvorili neki od naših zapadnih partnera, sada se koristi da se taj vojni blok (NATO) vrati u život", rekao je Putin na sastanku vlade.

Putin je podsetio i da je Rusija više puta upozorila da će morati da odgovori na takve poteze.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin naredio vojnu vežbu na istoku Rusije

Izvor: Studio B, 11.Sep.2014

Predsendik Rusije Vladimir Putin naredio je proveru spremnosti jedinica istočnog vojnog distrikta, javlja Itar tas s... ..Kako je izjavio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na državnoj televiziji naredba o spremnosti istočnog vojnog distrikta u koje spadaju i područja koja se graniče sa Kinom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.