Putin naložio proveru lokacija u Sočiju zbog zemljotresa

Izvor: Blic, 26.Dec.2012, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin naložio proveru lokacija u Sočiju zbog zemljotresa

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je ministarstvu za vanredne situacije da proveri da li su lokacije predviđene za održavanje Olimpijade 2014. godine pretrpele oštećenja u zemljotresima koji su nedavno pogodili Soči i okolinu, rekao je njegov portparol Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, Putin je zatražio da se posebna pažnja obrati na Soči i okolna mesta, kao i da se naročito pregledaju gradilišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gde se grade objekti za potrebe Olimpijskih igara 2014. godine, kako bi se utvrdilo da li na njima ima oštećenja od zemljotresa, prenela je agencija Interfaks.

U Sočiju se radi na dva ogromna gradilišta, u planinskom i crnomorskom delu, koji će biti povezani putem koji takodje nije dovršen.

Iako su u gradu već ranije održane sportske manifestacije, veći deo prateće infrastrukture je još nedovršen, a stanovnici se žale na konstantne nestašice struje i vode.

U regionu Sočija su u poslednje dve nedelje registrovana tri zemljotresa. Dva zemljotresa jačine 5,5 stepeni Rihterove skale pogodila su u nedelju i sredu Soči i okolinu, a vlasti su saopštile da nije bilo žrtava ni štete na objektima, podseća AFP.

Takođe, 10. decembra je registrovan zemljotres jačine 4,8 stepeni čiji je epicentar bio nedaleko od Novorosijska, lučkog grada udaljenog sto kilometara severozapadno od Sočija.

Povezane vesti: Crepovi iz Kanjiže za Olimpijsko selo u Sočiju Đurić: U Sočiju dogovorena saradnja u svim oblastima Ekonomisti: Više ruskih investicija posle Nikolićeve posete Sočiju Konuzin: Rusija tesno saradjuje s novom Vladom Srbije Kremlj: Nikolić i Putin 11. septembra u Sočiju

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin naložio proveru lokacija u Sočiju zbog zemljotresa

Izvor: Press, 26.Dec.2012

Prema njegovim rečima, Putin je zatražio da se posebna pažnja obrati na Soči i okolna mesta, kao i da se naročito pregledaju gradilišta gde se grade objekti za potrebe Olimpijskih igara 2014. godine, kako bi se utvrdilo da li na njima ima oštećenja od zemljotresa, prenela je agencija Interfaks.. U...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.