Putin najpre sa Olandom i Kamerunom

Izvor: B92, 05.Jun.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin najpre sa Olandom i Kamerunom

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovaraće danas sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom i francuskim predsednikom Fransoa Olandom, saopštava Kremlj.

Ruski predsednik će se u petak sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u francuskom letovalištu Duvilu, prenela je agencija Itar Tass.

Sastanak Putina i Olanda je (ne uzimajući u obzir telefonske razgovore) prvi lični kontakt dvojice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lidera od početka krize u Ukrajini.

Na sastanku će biti reči o krizi u Ukrajini, posebno "o okončanju kaznenih operacija na jugoistoku zemlje" i o predsedničkim izborima održanim 25. maja, saopštio je Kremlj.

"Saradnja između Rusije i EU i Rusije i NATO, takodje, će biti razmatrani u kontekstu nemira u Ukrajini", navedeno je u saopštenju Kremlja.

Saopšteno je da će posebna pažnja biti posvećena situaciji u Siriji posle predsedničkih izbora održanih 3. juna, zatim Libiji i iranskom nuklearnom programu.

U fokusu razgovora biće svakako i ekonomska saradnja Moskve i Pariza, navodi se u saopštenju u kojem se ukazuje da Francuska spada u pet velikih trgovinskijh partnera Rusije u Evropi.

Francuska 6. juna obeležava 70. godišnjicu Dana D, iskrcavanja saveznika u Normandiji u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin započinje posetu Francuskoj sastankom sa Kameronom

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin započeo je radnu posetu Francuskoj susretom sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, ali dvojica lidera se prilikom ovog susreta nisu rukovali.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.