Putin najavio modernizaciju vojne industrije

Izvor: TvojPortal.com, 08.Okt.2011, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin najavio modernizaciju vojne industrije

/bizlife.rs/ Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je u petak da će vlada u naredne tri godine uložiti više od 13 milijardi dolara za modernizaciju zastarele ruske vojne industrije.


Na sastanku vlade, Putin je rekao da treba drastično modernizovati 1.700 fabrika za proizvodnju naoružanja.
Prema njegovim rečima, vlada će u te svrhe izdvojiti 400 milijardi rubalja (13,7 milijardi dolara), što je, kako je naveo, od ključnog značaja za ispunjavanje ambicioznog >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << programa nabavke novog naoružanja.
Rusija planira da do 2020. uloži ukupno 620 milijardi dolara u modernizaciju vojne industrije.
Ruski proizvodjači oružja suočavaju se s oštrim kritikama vlade zato što ne uspevaju da ispune sve porudžbine. Analitičari za to okrivljuju korupciju, zastarelu opremu i prekinute veze medju podizvodjačima.
*izvor: Beta

svetrusijavojna industrijaVladimir Putinmodernizacijanajava

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.