Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin na komemorativnim skupovima u Jermeniji

Ruski predsednik Vladimir Putin posetiće Jerevan 24. aprila na poziv šefa jermenske države Serža Sargsjana gde će učestvovati na komemorativnim skupovima povodom stogodišnjice genocida nad Jermenima počinjenog u Otomanskom carstvu, saopšteno je danas iz Kremlja.

"U sklopu posete, predviđen je sastanak predsednika Rusije i Jermenije radi razgovora o bilateralnim pitanjima, saradnji i regionalnim i međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pitanjima", navodi se u saopštenju Kremlja.

Portrparol Dmitrij Peskov nije odbacio ni mogućnost susreta Putina sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom tokom komemorativnih skupova u Jerevanu.

Turska Vlada priznaje masovno ubistvo Jermena, ali se protivi upotrebi termina genocid te tvrdi da je preuveličan broj poginulih koji iznosi Jermenija.

Istoga dana u Turskoj će biti održani komemorativni skupovi povodom stote godišinjice bitke na Galipolju, jedne od najvećih u Prvom svetskom ratu u kojoj su snage otomanske imperije pobedile savezničke predvođene francuskim i britanskim trupama.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Putin pozvao kralja S.Arabije u RUS

Izvor: B92, 20.Apr.2015

Rusija i Saudijska Arabija spremne su za bližu koordinaciju politike u rešavanju regionalnih i međunarodnih problema, saopštili su iz Kremlja...Kako se navodi, to je saopšteno posle razgovora ruskog predsednika Vladimira Putina sa saudijskim kraljem Salmanom bin Abdulaziz al Saudom..."Saudijski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.