Putin mrsi konce turistima, zbog posete SLO češće provere

Izvor: B92, 28.Jul.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin mrsi konce turistima, zbog posete SLO češće provere

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovaće u subotu, 30. jula, u posetu Sloveniji, gde će, kako je najavljeno, razgovarati sa rukovodstvom te zemlje.

Putin će u Sloveniji učesvovati na memorijalnoj ceremoniji povodom obeležavanja 100-godišnjice izgradnje Ruske kapelice, na prevoju Vršič.

Ruska kapelica podignuta je pre tačno sto godina, a simbol je prijateljstva dva naroda koji, kako se ocenjuje, i danas imaju izuzetno dobre odnose.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Predsednik će takođe otkriti spomenik poginulim ruskim i sovjetskim vojnicima u Ljubljani, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Radi se pre svega o memorijalnoj ceremoniji povodom obeležavanja 100-godišnjice od izgradnje Ruske kapelice na prevoju Vršič. Takođe će u Ljubljani biti otkriven spomenik ruskim i sovjetskim vojnicima koji su poginuli na teritoriji Slovenije tokom Prvog i Drugog svetskog rata”, izjavio je Peskov, prenose RIA Novosti.

Osim toga, Peskov je istakao da će prilikom posete Sloveniji biti održani razgovori Putina sa slovenačim držanim vrohom, a potom su planirane i izjave za medije.

Peskov je, kako se navodi, rekao da bi Putinovu posetu Ljubljani podelio na dva dela: memorijalni i radni deo.

Slovenački i hrvatski mediji izveštavaju da će tokom kratkog boravka prvog čoveka Rusije u Sloveniji biti preduzete najstrože mere obezbeđenja, a predviđeno je da svi koji će se uputili prema Vršiču, gde je Ruska kapelica, na nekoliko mesta prođu bezbednosnu proveru.

Ovo je inače treća poseta Putina Sloveniji, sa kojom Rusija ima i odličnu saradnju na planu ekonomije. Uprkos evropskim sankcijama Slovenija nije prekidala saradnju sa Rusima, a u planu su mnogi projekti koji će tek biti realizovani.

Hrvatski autoklub je na svom portalu upozorio da se zbog dolaska Putina u Sloveniju i posete Ruskoj kapelici mogu očekivati povećane gžve u saobraćaju iz pravca Ljubljane i severne Slovenije.

Prema najavama kojima raspolaže ovaj klb povremeno će biti zatvorene glavne saobraćajnice između Ljubljane i tunela Karavanke kao i sam tunel, na duži ili kraći period zbog prolaska zaštićenih osoba, pa će saobraćaj bii moguć samo alternativnim pravcima.

Podseća se i da je poslednji vikend u mesecu, kada je špic sezone i velika smena turista, pa se putnicima savetuje da se dobro obavešte o prohodnosti putnih pravaca, kao i da oni koju putuju avionom na aerodrome dođu nešto ranije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.