Putin jedini izlaz?; Ruse niko neće uništiti

Izvor: B92, 11.Dec.2023, 18:33

Putin jedini izlaz?; "Ruse niko neće uništiti"

Rusija se trenutno nalazi na veoma složenoj tački društvenog razvoja i zato je veoma važno da na čelu zemlje bude tako jak političar sa izuzetnim iskustvom.

Taj političar treba da bude kao što je aktuelni ruski predsednik Vladimir Putin, izjavio je predsednik partije "Jedinstvena Rusija", zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je dodao da Putinu predstoji još mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga da uradi.

Medvedev je istakao da je siguran da će građani Rusije proceniti njegov značaj i uveren je u rezultat izbora koji će biti održani u martu sledeće godine.

Zvaničnik je, pored toga, skrenuo pažnju da neke zemlje Istočne Evrope, koje su ranije bile bliske Rusiji, sada pokušavaju da revidiraju istinu o Drugom svetskom ratu.

"U cilju borbe protiv falsifikovanja istorije važno je preneti narednim generacijama istinu o tome za šta su borili njihovi preci", istakao je Medvedev.

On je takođe prokomentarisao da očuvanje istorijske istine zavisi od ofanzivnog stava zemlje da zaštiti svoju istoriju.

Pročitajte još:

"Svet nije tako nepogrešiv, kako se čini. Deluje da ne žele ništa da čuju. Ali, znate, ako ih priterate u ćošak, upotrebite argumente, onda nema mesta protivljenju. Zato od našeg ofanzivnog stava o odbrani istorije naše otadžbine, naše slavne istorije, mnogo zavisi", poručio je Medvedev na sastanku sa učenicima i studentima, pobednicima olimpijada.

On se osvrnuo i na borce u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, rekavši da se oni bore za Rusiju, da je brane i da će sada steći nova znanja o pravednosti.

Medvedev je ocenio da Rusi nikome neće dati da uništi njihovu domovinu.

"Mi branimo pravdu, štitimo one ideale na kojima je nekada ponikla naša ogromna zemlja. Nikome nećemo dozvoliti da je uništi. Ma koliko neki to želeli", istakao je on.

Prethodno, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u razgovoru sa jednim od dobitnika državne nagrade za podvige u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat.

Sadašnja ovlašćenja ruskog predsednika ističu 7. maja naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Medvedev: Rusiji ne treba novi ustav

Izvor: B92, 11.Dec.2023

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da Rusiji ne treba novi ustav..."Novi ustav nam još ne treba, po mom mišljenju. Ustav je konzervativan dokument. Medvedev je dodao da sve izmene ustava treba da budu što je moguće pažljivije", rekao je Medvedev...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.