Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin je najveći pobjednik u 2016. godini"

Komentator lista The Guardian Džonatan Fridland smatra da je magazin Time pogriješio dajući zvanje „ličnost godine“ Donaldu Trampu. Autor je siguran da ruski predsjednik Vladimir Putin mnogo važnija figura u svijetu u odlazećoj 2016. godini.

Istina, Tramp je postao najinspirativniji izvor vijesti, ali Putin iako i nije rukovodio, stimulisao je Alep, izbore za predsjednika SAD i Brexit. To ga čini „najvećim pobjednikom u 2016. godini“.

Putin je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dobio podršku u SAD i proširio strateški uticaj na Bliskom istoku. Prema Fridlandovim riječima, niko nije zaustavio ni Putina niti njegovog „sirijskog vazala“ Bašara el Asada, i zato oni nastavljaju rat u regionu.

Fridland je podsjetio da su proruski kandidati došli na vlast u Moldaviji, Bugarskoj i Estoniji. Vrlo je moguće da će Francuska birati između dva „Putinova navijača“: Fransoa Fijona i Marin le Pen.

Novinar tvrdi da se „bivši agent KGB-a ponosi hakovanjem elektronske pošte Demokratske partije i objavljivanjem pisama na Vikiliksu pogodno vrijeme za Trampa“.

Kolumnista zaključuje da, „ako je 2016. bila užasna godina, a jeste, njegovo pravo lice je trebao da bude Vladimir Putin“.

(Sputnjik)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Vladimir Putin je najveći pobednik u 2016. godini"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2016

Komentator "Gardijana" Džonatan Fridland smatra da je magazin "Tajm" pogrešio dajući zvanje "ličnost godine" Donaldu Trampu. Autor je siguran da ruski predsednik Vladimir Putin mnogo važnija figura u svetu u odlazećoj 2016. godini...Istina, Tramp je postao najinspirativniji izvor vesti, ali Putin...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.