Putin i afrički lideri usvojili završnu deklaraciju samita Rusija-Afrika

Izvor: Vostok.rs, 28.Jul.2023, 21:28

Putin i afrički lideri usvojili završnu deklaraciju samita Rusija-Afrika

Ruski predsednik Vladimir Putin i afrički lideri usvojili su u petak završnu deklaraciju samita Rusija-Afrika.
Samit je takođe doneo plan delovanja Foruma za partnerstvo Rusije i Afrike za 2023-2026 i niz drugih dokumenata. „Drage kolege, ako nema zamerki. Hajde da smatramo da su ovi važni dokumenti usvojeni“, izjavio je Putin posle druge sednice samita. Osim toga, na marginama samita potpisan je niz sporazuma, ugovora i drugih dokumenata o saradnji Rusije i afričkih zemalja. Prema rečima predsedničkog pomoćnika Jurija Ušakova, završna deklaracija obavezuje se da će na papiru biti usaglašeni pristupi razvoju rusko-afričke saradnje i naporima u međunarodnoj areni. Drugi rusko-afrički samit održava se u kongresnom centru Ekspoforum u Sankt Peterburgu od 27. do 28. jula. Istovremeno, organizovan je i ekonomski i humanitarni forum samita. Slično prvom rusko-afričkom samitu održanom 2019. godine, sadašnji događaj se održava pod motom: „Za mir, bezbednost i razvoj“.  
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ishod samita Rusija-Afrika

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2023, 10:56

Afričke države i dalje pate od demonstracija kolonijalizma – posebno u ekonomiji, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na plenarnom sastanku samita Rusija-Afrika. U međuvremenu, Rusija ulaže napore da ublaži teret duga afričkih nacija.. Afrički lideri su govorili o značaju saradnje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.