Putin i Sisi razgovarali o saradnji i situaciji na Bliskom istoku

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2017, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Sisi razgovarali o saradnji i situaciji na Bliskom istoku

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom el Sisijem, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Održan je telefonski razgovor između predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Arapske Republike Egipat“, navodi se u saopštenju.

Putin je još jednom izrazio saučešće u vezi sa brojnim žrtvama terorističkog napada u džamiji na Sinajskom poluostrvu.

„Produžena je razmena mišljenja o aktuelnim pitanjima rusko-egipatske saradnje u različitim oblastima, uključujući i oblasti nuklearne energije“, ističe se u izveštaju.

Obe strane su izrazile i zadovoljstvo napretkom postignutom u likvidaciji terorista u Siriji. Tokom razgovora naglašen je značaj konsolidovanja napora za promovisanje inkluzivnog međusirijskog dijaloga.

Predsednici su obratili pažnju na situaciju u Libiji i situaciju na Bliskom istoku i dogovorili se o nastavku kontakata na različitim nivoima.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Matvijenkova: Širenje rusko-srpskih veza odgovara nacionalnim interesima dveju zemalja

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2017, 10:42

„Konstruktivna i nadasve otvorena razmena mišljenja po pitanjima od uzajamnog interesa potvrdila je da širenje rusko-srpskih veza u svim oblastima odgovara nacionalnim interesima dveju zemalja. Naš sastanak je još jednom pokazao obostrano interesovanje za razvoj višesmerne i uzajamno korisne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.