Putin i Pašinjan razgovaraju o situaciji u Karabahu zbog eskalacije na Lačinskom koridoru

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2023, 15:49

Putin i Pašinjan razgovaraju o situaciji u Karabahu zbog eskalacije na Lačinskom koridoru

  Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom, saopštila je pres služba Kremlja u sredu.
"Razgovarano je o razvoju situacije oko Nagorno-Karabaha sa akcentom na rešavanju praktičnih zadataka obezbeđivanja stabilnosti i bezbednosti u regionu. U kontekstu aktuelne eskalacije u Lačinskom koridoru, značaj striktnog poštovanja čitavog seta Naglašeni su temeljni sporazumi između lidera Rusije, Jermenije i Azerbejdžana“, navodi se u saopštenju. Lideri su se složili da nastave saradnju na različitim nivoima. Prethodno je razgovor prenela jermenska strana. Prethodno je Azerbejdžan postavio kontrolni punkt u Lačinskom koridoru. Jermensko ministarstvo spoljnih poslova označilo je ovo kao flagrantno kršenje trilateralnog stava iz 2020.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.