Putin i Netanijahu: Rešavanje sirijske krize samo uz UN

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Netanijahu: Rešavanje sirijske krize samo uz UN

23.12.2015. -

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom o problematici sirijske krize, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Na inicijativu izraelske strane, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin razgovarao je telefonom s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom“, navedeno je u saopštenju.

Navodi se da je Putin naglasio da pokretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << međusirijskih pregovora pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija i nastavljanje beskompromisne borbe protiv DAEŠ-a (takozvane Islamske države) i drugih terorističkih organizacija koje deluju u Siriji, nemaju alternativu.

„Potvrđeno je održavanje aktivnog dijaloga na raznim nivoima, uključujući i dalju koordinaciju antiterorističkih dejstava“, dodaje se u saopštenju.

Govoreći o rešavanju palestinsko-izraelskog sukoba predsednik Rusije je naglasio važnost praktičnih koraka usmerenih na smirivanje situacije.

Dvojica lidera su razmenili i mišljenja o pitanjima razvoja rusko-izraelske saradnje u raznim oblastima.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.