Putin i Merkelova razgovarali o situaciji u Siriji i Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 29.Dec.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Merkelova razgovarali o situaciji u Siriji i Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su o sirijskom sukobu, planovima SAD da povuku svoju vojsku iz Sirije, kao i o situaciji nastaloj nakon ukrajinske provokacije u Kerčkom moreuzu, saopštila je pres-služba Kremlja.
„Detaljno je razmotrena tematika sirijskog sukba, s akcentom na realizaciji odluka samita Rusije, Turske, Nemačke i Francuske, održanog 27. oktobra ove godine u Istanbulu. Analizirano je i pitanje o planovima SAD da povuku svoju vojsku iz Sirije“, navedeno je u saopštenju.  Putin je naglasio da rad zemalja-garanata Astanskog procesa (Rusija, Iran, Turska) na formiranju spiska članova Ustavnog komiteta stvara uslove za postizanje dugoročnog i pouzdanog rešenja sirijske krize. „Nastavljena je i razmena mišljenja o situaciji nastaloj nakon ukrajinske provokacije u Kerčskom moreuzu 25. novembra“, navedeno je u saopštenju.  Lideri su, takođe, čestitali jedno drugom Novu godinu i dogovorili se da nastave dijalog, dodaje se u saopštenju.  Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut  
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.