Putin i Erdogan nisi bili u kontaktu posle obaranja aviona

Izvor: Press, 25.Nov.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Erdogan nisi bili u kontaktu posle obaranja aviona

Nakon što su turski lovci oborili ruski borbeni avion Su-24, nije bilo kontakata između predsednika dve zemlje, Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana, izjavio je danas Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov.
       Na pitanje novinara da li je turska strana kontaktirala Kremlj i kako sada izgleda dijalog Rusije i Turske, Peskov >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je dogovorio:
"Mogu samo da kažem da kontakata na visokom nivou nije bilo. Dijalog u ovom trenutku ne izgleda nikako, njega nema".
Peskov je istakao da će Rusija nastaviti antiterorističke operacije na teritoriji Sirije, između ostalog i u blizini turske granice.
Prema njegovim rečima, saradnja Rusije sa Turskom u borbi protiv terorizma dovedena je u pitanje, ali to se ne odnosi da druge države u mogućoj koaliciji protiv terorističkih grupa u Siriji.
Peskov je napomenuo da će Moskva podvrgnuti detaljnoj analizi rusko-turske projekte, uključujući i izgradnju nuklearke "Akuju".
Moskva je najavila da će u Siriju poslati svoj najmoderniji protivavionski raketni sistem S-400, nakon što su juče turski lovci oborili ruski vojni avion na tursko-sirijskoj granici i da će taj sistem biti raspoređen u bazi Hmeimim.
S tim u vezi, Peskov je rekao da Putin nije razmatrao isporuku S-400 sa liderima država-članica NATO.
Govoreći o prestojećem samitu o klimi, koji će biti održan 30. novembra u Parizu, Peskov je rekao da nisu u toku pripreme odvojenog susreta Putina i američkog predsednika Baraka Obame, ali da su kontakti dvojice lidera mogući.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.