Putin i Erdogan dogovorili unapređenje sirijskih pregovora u Astani i Ženevi

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2017, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Erdogan dogovorili unapređenje sirijskih pregovora u Astani i Ženevi

Ruski predsednik Vladimir Putin i turski lider Redžep Tajip Erdogan dogovorili su se u telefonskom razgovoru da pomognu da se osigura režim prekida vatre u Siriji i unapredi pregovarački proces u Astani i Ženevi, navodi se u saopštenju Kremlja.

„Razgovarali su o problemu rešavanja krize. Dogovoreno je da se između ostalog i dalje pomaže osiguranje prekida vatre u Siriji, napredak pregovaračkog procesa u Astani i Ženevi“, navodi se u saopštenju.

Strane su razgovarale o aktuelnim pitanjima rusko-turske saradnje, uzimajući u obzir sporazum koji je postignut 10. marta na sednici Saveta za saradnju na višem nivou između Rusije i Turske, informisali su u Kremlju.

Tokom razgovora je bilo reči i o eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu. Naglašeno je da je potrebna zajednička borbe protiv terorizma.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.