Putin hokejaš

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin hokejaš

Opšte je poznato da je predsednik Vlade Ruske federacije Vladimir Vladimirovič Putin veliki ljubitelj sporta i zdravog načina života. Bilo da se radi o omiljenom džudu, alpskom skijanju, vožnji bolida Formule 1, plivanju ili nekom drugom sportu Vladimir Putin uvek pokazuje da je čovek, koji ne poznaje granice
Tako je bilo i ovoga puta. Bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << obzira što u detinjstvu, za razliku od velikog broja Rusa, nikada nije igrao hokej na ledu, prvi čovek ruske Vlade odlučio je da sada sa 58 godina života spozna čari najbržeg kolektivnog sporta na svetu. Uprkos gustom svakodnevnom rasporedu, bilo da se radi o državničkim poslovima u samoj Rusiji ili van njenoh granica, Vladimir Vladimirovič Putin našao je dovoljno vremena da prvo nauči da kliže, a potom i da igra hokej.
Sve je počelo sredinom februara, kada je u razgovoru sa reprezentativcima Rusije, inače osvajačima zlatne medalje na Univerzijadi u Erzrumu, obećao da će u najskorije vreme naučiti da igra hokej na ledu. Prema rečima predstavnika za štampu premijera Rusije Dmitrija Pjeskova, Putin je vežbao jednom ili dva puta nedeljno, što se ispostavilo sasvim dovoljno da savlada ovaj sport.
Umeće na ledu Vladimir Putin pokazao je pre početka finalne utakmice pionirskog turnira „Zlatni gol“, odigranog u ledenoj dvorani „Lužnjiki“ u Moskvi. Dok su se najmlađi hokejaši, inače članovi ekipa Beli medved iz Čeljabinska i Forvard iz Penze, spremali za meč, Putin je u dresu reprezentacije Rusije izašao na ledenu ploču, obišao nekoliko krugova za zagrevanje, a potom primajući pasove od mladih hokejaša nekoliko puta šutirao na gol. Kako nije imao uspeha, odlučio je da u nameri da savlada golmana, pokuša u igri „jedan na jedan“ i pak je završio iza leđa čuvara mreže.
-Čestitam na plasmanu u finale. Kao mali nikada nisam klizao, jer sam se prilikom prvog pokušaja brzo završio na ledu U početku sam za trening koristio stolicu i priznajem da ovaj sport nije nimalo težak, naprotiv jako je dinamičan. Naravno zahteva mnogo energije, ali mislim da ovde postoji manja šansa za povrede, nego što je to slučaj sa fudbalom. Svakome preporučujem ovaj sport, kao i to da nikada ne počne da puši – objasnio je Putin u razgovoru sa mladim hokejašima, ispunjavajući dato obećanje.
S. Džombić





Plušćenko: Prirodan talenat


Komentar o tome, kako je moguće da neko u šestoj deceniji života tako brzo nauči da kliže, dao je višestruki svetski i olimpijski šampion u umetničkom klizanju Jevgenij Plušćenko.
-Obzirom da je Vladimir Putin sportista, njemu je trebalo mnogo manje vremena, nego što je inače potrebno, da savlada klizanje. On je dobar skijaš, ima odličnu koordinaciju, a najvažnije od svega je njegova veština – objasnio je Plušćenko.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.