Putin gradi most prema Krimu

Izvor: B92, 19.Mar.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin gradi most prema Krimu

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je izgradnju mosta koji će povezati Rusiju s Krimom, a taj projekat vredi tri milijarde dolara.

"Potreban nam je most i za automobile i za vozove", rekao je Putin na vladi, a prenosi agencija Interfaks.

Kerčki prolaz, morski tesnac od 4,5 kilometara koji razdvaja Azovsko od Crnog mora, jedini je način, osim aviona, da se sa ruske teritorije dođe do Krima, a da se ne prelazi preko teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine.

Trenutno postoji samo feribot koji povezuje Krim i Rusiju. Vozovi i dalje saobraćaju preko ukrajinske teritorije, rekao je ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov koji je dodao da se razmatra i izgradnja tunela.

Kako dodaje rusko ministarstvo saobraćaja, za projekat je obezbeđeno tri milijarde dolara.

Rusija je juče potpisala sporazum o pripajanju Krima, teritorije koja je u nedelju na referendumu odlučila da se otcepi od Ukrajine i pripoji Rusiji. Ukrajina i Zapad smatraju glasanje nelegalnim.

SAD i Evropska unija su u ponedeljak uvele sankcije pojedinim zvaničnicima Rusije i Krima koje obuhvataju zabranu izdavanja viza i zamrzavanje njihove imovine u SAD i zemljama Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin gradi most prema Krimu

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je izgradnju mosta koji će povezati Rusiju s Krimom, a taj projekat vredi tri milijarde dolara.

Nastavak na Radio 021...

Sokolov: Između Krima i Rusije, pored mosta, moguć i tunel

Izvor: Blic, 20.Mar.2014, 16:21

Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov rekao je da će do kraja godine biti izrađeni predlozi nekoliko varijanti mosta sa istoka preko Kerčenskog zaliva, kojim će Krim biti povezan sa ostatkom Rusije, a razmatra se i mogućnost probijanja tunela ispod moreuza. ..Sokolov je reagovao na zahtev Vladimira...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.