Putin gasi internet u Rusiji?

Izvor: Večernje novosti, 22.Sep.2014, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin gasi internet u Rusiji?

MOSKVA - U Rusiji se planira potpuno ukidanje interneta ukoliko dođe do vojnih sukoba ili demonstracija, ističu visoki ruski zvaničnici.Razlog ove inicijative je ojačanje kontrole na internetu, kao mera predostrožnosti protiv akcija i organizacija opozicije. Takođe, domen RU će biti pod kontrolom države. Ruski predsednik Vladimir Putin će presedavati Savetom bezbednosti, gde će se na dnevnom redu naći i moguće ukidanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << interneta u Rusiji ako to budu zahtevale nepredviđene okolnosti.Ovo će biti jedan od vidova ojačanja kontrole na internetu, kao mera predostrožnosti protiv akcija i organizacija opozicije. Mera obuhvata i dovođenje domena RU pod kontrolu države.(Telegraf.rs/ Izvor:theguardian.com)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Putin gasi internet u Rusiji?

Izvor: 24sata, 23.Sep.2014, 01:11

Rusi su juče ostali zatečeni kada su državni zvaničnici te zemlje najavili moguće ukidanje pristupa globalnoj mreži...Zemlje bez neta ili sa ograničenom mrežom..Turska..Pre desetak dana u Turskoj je odobren zakon koji vlastima pruža šira ovlašćenja da nadziru korisnike neta i po potrebi blokiraju...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.