Putin doneo dekret zbog Evropske komisije

Izvor: Mondo, 11.Sep.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin doneo dekret zbog Evropske komisije

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas dekret o poslovanju državnih firmi u inostranstvu, kojim bi mogla da bude sprečena istraga Evropske komisije o aktivnostima ruskog Gasproma u Evropi.

Evropska komisija je prošle nedelje pokrenula istragu kako bi utvrdila da li je Gasprom blokirao konkurenciju na gasnom tržištu u centralnoj i istočnoj Evropi.

Sedam dana nakon započinjanja istrage Komisije, ruski predsednik je potpisao dekret kojim se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zabranjuje ruskim strateškim preduzećima da obznanjuju podatke stranim revizorima, da menjaju ugovore i prodaju imovinu u inostranstvu - bez vladine dozvole.

U dekretu se, takođe, precizira da će tim kompanijama biti potrebna dozvola i za promenu cena u njihovim stranim ugovorima.

Prema tom dekretu, Gasprom neće moći u potpunosti da sarađuje sa istražiteljima u inostranstvu.

Agencija AP nije uspela da dobije komentar Gasproma.

Državna ruska gasna kompanija je pod pritiskom već neko vreme zbog cena koje nameće svojim korisnicima, navodi agencija AP.

(Beta/Foto: Tanjug/AP)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.