Putin dolazi u Beograd 19. novembra

Izvor: Press, 22.Jul.2014, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin dolazi u Beograd 19. novembra

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin posetiće Beograd 19. oktobra, dan uoči obeležavanja 70. godina od oslobođenja srpske prestonice u Drugom svetskom ratu - saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama iz diplomatskih izvora, prvi čovek Kremlja i zvanično je potvrdio svoj dolazak u Srbiju i prisustvo centralnom jubilarnom obeležavanju godišnjice Beogradske ofanzive.

Taj novi susret ruskog državnika sa zvaničnicima Beograda utanačen je i prilikom nedavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi.



Tada su, u podmoskovskoj predsedničkoj vili okruženoj četinarima, Putin i Vučić pretresali sva bitna politička i ekonomska pitanja, ali su i zakazali novo viđenje.

Očekuje se da Putin u Beogradu razgovora i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Dolazak prvog čoveka Ruske Federacije u Srbiju svakako je još jedna prilika da se politički s vrha „pečatiraju“ ekonomski projekti dve zemlje, a u fokusu će svakako biti izgradnja „Južnog toka“.

Putinova „prethodnica“ bio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji je posetio Beograd 16. juna i tada je položio vence na spomenike oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu.

Sam Putin poslednji put je bio u Beogradu 23. marta 2011. godine. Tada je razgovarao sa predsednikom države Borisom Tadićem, posetio je Narodnu skupštinu, stadion „Marakanu“ i Hram Svetog Save.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin u Beogradu 19. oktobra

Izvor: Večernje novosti, 22.Jul.2014

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Vladimirovič Putin posetiće Beograd 19. oktobra, dan uoči obeležavanja 70. godina od oslobođenja srpske prestonice u Drugom svetskom ratu - saznaju „Novosti“. Prema našim informacijama iz diplomatskih izvora, prvi čovek Kremlja i zvanično je potvrdio svoj dolazak...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.