Putin čestitao papi rođendan

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin čestitao papi rođendan

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je rimskom papi Franji 80. rođendan i izrazio nadu da će se sresti i razgovarati o problemima savremenog sveta, saopšteno je na sajtu Kremlja.

„Nadam se da ćemo se u bliskoj budućnosti ponovo sresti i razgovarati o problemima savremenog sveta“, rekao je Putin.

„Vaša plodotvorna delatnost za promociju visokih duhovnih i moralnih vrednosti, za širenje međuverskog i međucivilizacijskog dijaloga zaradila Vam je iskreno poštovanje miliona ljudi sa svih strana sveta“, naveo je ruski predsednik.

„Umnogome zahvaljujući vašim naporima, vašoj mudrosti i dalekovidosti, postalo je moguće dostizanje istorijskog proboja u pravoslavno-katoličkom dijalogu i značajno jačanje odnosa između Rusije i Vatikana“, dodao je Putin.

Putin je poželeo papi Franji „dobro zdravlje, sreću i nove uspehe u blagotvornoj i odgovornoj misiji“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.