Putin čestitao mnogima, ali ne i Obami

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin čestitao mnogima, ali ne i Obami

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je čestitke mnogim bivšim i sadašnjim šefovima država i vlada, kao i izabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, ali ne i odlazećem američkom predsedniku Baraku Obami.

Među zvaničnicima kojima je Putin ove godine poslao čestitku su britanska kraljica Elizabeta Druga i britanski premijer Tereza Mej, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, predsednik Kine Si >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đinping, francuski predsednik Fransoa Oland, nemačka kancelarka Angela Merkel i izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Putin je poslao čestitke i bivšim šefovima država i vlada, među kojima i američkim predsednicima Džordžu Vokeru Bušu i Džordžu Herbertu Vokeru Bušu, bivšem predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju i bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju.

Obama, međutim, nije dobio čestitku.

Putin je čestitao i papi Franji, generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu, šefici Monetarnog fonda Kristin Lagard i predsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasu Bahu.

Teškoće ujedinile Rusiju

Protekla godina bila je teška, ali teškoće sa kojima se suočila Rusija ujedinile su zemlju i podstakle na otvaranje ogromnih rezervi da se krene napred, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u novogodišnjem obraćanju.

Glavno je da verujemo u sebe, u svoje snage, u svoju zemlju. Mi radimo, radimo uspešno i mnogo ostvarujemo, istakao je Putin, prenosi Sputnik.

On je zahvalio Rusima za "pobede i dostignuća, za razumevanje i poverenje, za pravu, iskrenu brigu o Rusiji".

Imamo ogromnu, jedinstvenu i prekrasnu zemlju. Spajaju nas zajedničke brige i zajedničke radosti, okuplja nas duga, dobra tradiciju dočeka Nove godine u krugu porodice, sa nadom u najbolje, kazao je predsednik Rusije.

U tradicionalnom novogodišnjem obraćanju Putin je podsetio i na one koji Novu godinu dočekuju daleko od otadžbine.

Veliki broj naših građana, uključujući i one daleko od kuće, obezbeđuju sigurnost Rusije, rade u fabrikama i dežuraju u bolnicama, upravljaju vozovima i avionima. Svima koji trenutno rade i ispunjavaju vojne obaveze želim sve najbolje u narednoj godini, rekao je Putin.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obama bez Putinove čestitke

Izvor: RTS, 31.Dec.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je čestitke bivšim i sadašnjim šefovima država i vlada, kao i izabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, ali ne i odlazećem američkom predsedniku Baraku Obami. . Među zvaničnicima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.