Putin čestitao godišnjicu povratka Krima Rusiji

Izvor: B92, 19.Mar.2016, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin čestitao godišnjicu povratka Krima Rusiji

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin pozdravio je okupljene putem video-bima i čestitao im godišnjicu povratka Krima u sastav Rusije.

“Dragi prijatelji, čestitam vam praznik. Čestitam vam prisajedinjenje Krima i Sevastopolja Rusiji. Tu istorijsku pravdu su čekali i mislili o njoj, bez imalo preuveličavanja, milioni ljudi. I to se desilo zahvaljujući izraženoj volji stanovnika Krima i Sevastopolja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na referendumu pre dve godine“, rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

“Sada kada smo zajedno, možemo da uradimo još više. Sada vam čestitam ogroman rad na izgradnji mosta za Kerč. To je zaista neophodan, veliki posao koji će biti završen do kraja 2018. godine. I to će biti još jedan simbol našeg jedinstva s Krimom i sa Sevastopoljem, naših mogućnosti. Ići ćemo zajedno sigurno i samo napred, čestitam vam“, rekao je Putin.

U Moskvi je povodom obeležavanja druge godišnjice povratka Krima u sastav Rusije održan koncert na kojem je prisustvovalo oko 100.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin čestitao godišnjicu povratka Krima Rusiji

Izvor: RTS, 19.Mar.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin pozdravio je okupljene u Moskvi putem video-bima i čestitao im godišnjicu povratka Krima u sastav Rusije. . "Dragi prijatelji, čestitam vam praznik. Čestitam vam prisajedinjenje Krima i Sevastopolja...

Nastavak na RTS...

VIDEO: Ovako će izgledati Krimski most, najduži u Rusiji!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2016

Izgradnja mosta koji će povezati osnovni deo Rusije i Krim je istorijska misija, koju su više puta pokušavali da ostvare u poslednjih sto godina, podsetio je Vladimir Putin...- Naši prethodnici su shvatali značaj mosta koji bi povezao Krim i Kavkaz i odavno su planirali da realizuju ovaj projekat....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.