Putin: Vojno-pomorska flota je uvek pouzdano štitila granice Rusije

Izvor: Vostok.rs, 21.Jul.2020, 09:23

Putin: Vojno-pomorska flota je uvek pouzdano štitila granice Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je ruska Vojno-pomorska flota uvek pouzdano štitila granice zemlje i da i danas odlučno stoji na braniku nacionalnih interesa Ruske Federacije.
Putin je boravio na Krimu, gde je najavio početak izgradnje novih brodova i nuklearnih podmornica. „Vojna pomorska flota je uvek pouzdano štitila granice Rusije. I u današnje vreme igra ključnu ulogu u osiguravanju bezbednosti Rusije“, poručio je ruski predsednik. On je dodao da flota podržava i potpomaže stratešku ravnotežu i stabilnost u svetu. U tom kontekstu naveo je da se u svetskim vodama danas nalazi 60 ruskih vojnih brodova i drugih plovila. Polovina od njih nalazi se u udaljenim morskim zonama. I novi brodovi i nuklearne podmornice, dodao je Putin, takođe će ojačati borbeni potencijal Rusije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.