Rusija počela sa izgradnjom dve podmornice sa hipersoničnim oružjem

Izvor: Vostok.rs, 20.Jul.2020, 13:52

Rusija počela sa izgradnjom dve podmornice sa hipersoničnim oružjem

Sanktpeterburško preduzeće "Sevmaš" započelo je izgradnju dve podmornice, "Voronjež" i "Vladivostok", koje će moći da nose hipersonično oružje, rekao je Mihail Budničenko, generalni direktor fabrike. O početku radova on je putem video linka obavestio predsednika Vladimira Putina, koji je prisustvovao ceremoniji porinjanja dva broda u Kerču. Predsednik je rekao da će nove nuklearne podmornice ojačati borbeni potencijal Rusije. "Ovde, u Kerču, to su dva univerzalna desantna broda. U Sankt Peterburgu, u postrojenju "Severna Verf" su dve fregate. U Severodvinsku, u fabrici "Sevmaša", su dve nuklearne krstarice", rekao je predsednik. Putin je napomenuo da će novi brodovi biti opremljeni naprednim sistemima naoružanja, kontrole i komunikacije. Ranije je kapetan prvog ranga Mihail Nenašev, u intervjuu za RIA Novosti, saopštio da u celoj 300-godišnjoj istoriji flote, Rusija nije položila šest brodova u jednom danu. Prema njegovim rečima, šest brodova "moćnog potencijala" povećaće snagu Rusije u geopolitici i potencijalu na tržištu vojne opreme. Prema njegovim procenama, brodovi će se graditi udruženim snagama više od tri hiljade preduzeća iz 50 regiona.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Četiri broda i dve nuklearne podmornice: Počekat istovremene gradnje u Rusiji

Izvor: B92, 20.Jul.2020

U Rusiji počinje izgradnja novih brodova i nuklearnih podmornica koji će ojačati borbeni potencijal Rusije, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin...Putin je to rekao na ceremoniji povodom početka izgradnje vojnih brodova na brodogradilištu „Zaliv“ na Krimu...„Novi brodovi će biti opremljeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.