Putin: Uspevamo da rešimo zadatke u prvoj fazi borbe protiv epidemije

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2020, 09:39

Putin: Uspevamo da rešimo zadatke u prvoj fazi borbe protiv epidemije

Širenje epidemije virusa korone se nastavlja, ali smo uspeli da je držimo pod kontrolom, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici sa ekspertima povodom situacije sa novim virusom.
Prema rečima Putina, vrhunac pandemije je tek pred nama, zbog čega treba uraditi sve da bude što bezbolniji. „Zaključci potvrđuju da, u celini, uspevamo da rešimo zadatke u prvoj fazi borbe protiv epidemije - da usporimo njeno širenje. Međutim, to ni u kojem slučaju ne treba da nas umiri. Vrhunac infekcije je tek pred nama i sada treba da uradimo sve da ga uravnamo, smanjimo period kada će se beležiti najveći broj zaraženih“, rekao je Putin. Virus se širi ne samo u Moskvi koja se prva suočila sa njim, već je ušla i u druge regione Rusije, dodao je predsednik.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.