Putin: Svim sredstvima za Krim

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Svim sredstvima za Krim

15.03.2015. -

Rusija je bila spremna i na nepovoljni razvoj događaja na Krimu. Vlast je razmatrala mogućnost stavljanja nuklearnih snaga u stanje borbene gotovosti, ali je polazila od toga da do toga neće doći, rekao je Putin u dokumentarnom filmu “Krim. Povratak kući”.

Organizatori prošlogodišnjeg državnog udara u Kijevu planirali su da preuzmu vlast i fizički odstrane tadašnjeg predsednika Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Viktora Janukoviča, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Postalo je jasno da se sprema, ne samo njegovo hvatanje, već još bolje bi bilo za one koji su izvršili državni prevrat, njegovo (Janukoviča) fizičko uklanjanje. Nema čoveka, kako je govorila poznata istorijska ličnost, nema problema‟, rekao je Putin u filmu „Krim. Povratak kući‟.  

Rusija je otpočetka znala da su Sjedinjene Američke Države vukle konce u događajima u Ukrajini, iako je ukrajinsku opoziciju podržavala Evropa, saopštio je predsednik Rusije.

Formalno, opoziciju su, pre svih, podržavali Evropljani, ali smo odlično znali, nismo bili samo svesni toga, već smo znali, da su faktički konce vukli naši američki partneri i prijatelji. Oni su obučavali nacionaliste i pripremali borbene jedinice‟, kazao je Putin u pomenutom filmu.

Predsednik je dodao, da su jedinice obučavane, između ostalih, i na teritoriji Litvanije i Poljske.

Šta su uradili naši partneri? Omogućili su da se izvede državni prevrat, to jest počeli su da dejstvuju sa pozicije sile. Ne mislim da je to najbolji način vođenja politike‟, dodao je Putin.

Putin se lično bavio pitanjem Krima

Predsednik Rusije Vladimir Putin u dokumentarnom filmu "Krim. Povratak kući" rekao je da se lično bavio događajima na Krimu, što je imalo svoje prednosti.

"Znate, šta je predstavljalo našu prednost? To što sam se ja lično time bavio. Ne zato što sam sve dobro radio, već, kada to rade prvi ljudi u državi, lakše je izvršiocima da rade", citira sajt VGTRK reči predsednika.

"Oni osećaju, razumeju i znaju da izvršavaju naređenja i nema samovolje. Kada se državna struktura nalazi u raspadu ili u poluraspadnutom stanju, naređenja se ili ne daju ili ne dolaze do izvršioca ili je njihov legitimitet pod velikim znakom pitanja", navodi sajt reči Putina.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Razmatrali smo i nuklearnu varijantu rešavanja krimskog problema

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2015

15.03.2015. - Svesno smo rasporedili ove komplekse tako da se vide iz kosmosa..Rusija jer bila spremna i na nepovoljan razvoj događaja na Krimu. Vlast je razmatrala mogućnost stavljanja nuklearnih snaga u stanje borbene gotovosti, ali je polazila od stava da do toga neće doći, rekao je Putin u dokumentarnom...

Nastavak na Vostok.rs...

Putin: Razmatrana i pripravnost nuklearnih snaga

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2015, 09:23

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u danas emitovanom dokumentarcu "Krim. Put u Otadžbinu" na TV "Rusija 1", da je Rusija prošle godine bila spremna za nepovoljan razvoj događaja na Krimu i na prevođenje u pripravnost nuklearnih snaga, ali da je rukovodstvo zemlje polazilo od toga da se to...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.