Putin: Sustret s Le Pen nije bio mešanje u izbore

Izvor: BKTV News, 29.Maj.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Sustret s Le Pen nije bio mešanje u izbore

Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da nema o čemu da se priča kada su u pitanju optužbe da se Moskva meša u izbore stranih zemalja, navodeći da Makron nije ni pokrenuo to pitanje.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da cilj njegovog nedavnog sastanka sa francuskim predsedničkim kandidatom Marin Le Pen nije bio da utiče na predsedničke izbore u Francuskoj.

"Kada nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Le Pen zatražila sastanak, nismo mogli da je odbijemo jer je ona uvek podržala razvoj odnosa sa našom zemljom", rekao je Putin, ističući da to ne znači da je Moskva htela tako da utiče na izbore, prenosi Tas s.

On je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom posle sastanka u Versaju.

Putin je kazao da nema o čemu da se priča kada su u pitanju optužbe da se Moskva meša u izbore stranih zemalja, navodeći da Makron nije ni pokrenuo to pitanje, prenosi Rojters.

"Što se tiče mešanja Rusije u bilo koje izbore, nismo o tome razgovarali i predsednik (Francuske) nije pokazao zanimanje o toj temi. Što se mene tiče - šta tu ima da se razgovara. Verujem da taj slučaj ne postoji", rekao je Putin odgovarajući na pitanje novinara o optužbama protiv Rusije da se navodno mešala u francuske predsedničke izbore.

Ruski predsednik se sa Le Pen, koja je bila protivkandidat Makronu na predsedničkim izborima, sastao u martu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.