Putin: Sukob mora da se okonča

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 13:20

Putin: "Sukob mora da se okonča"

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da zemlje Bliskog istoka ne žele da sukob između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas eskalira.

"Moj utisak je, nakon razgovora sa pet lidera regiona, da niko ne želi da se sukob nastavi, razvije ili da se pogorša situacija", rekao je Putin na konferenciji za medije u Pekingu, prenosi RIA.

Prema njegovim rečima, "praktično nema" onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi želeli da sukob preraste u rat velikih razmera. Putin je napad na bolnicu Al Ahli u Pojasu Gaze nazvao tragedijom i humanitarnom katastrofom, ocenjujući da bi to trebalo da bude signal da je potrebno okončati sukob.

"To su strašni događaji. Stotine mrtvih i stotine ranjenih. Nadamo se da će to biti signal za to da sukob mora da se okonča i da se započne neka vrsta pregovora", rekao je predsednik Rusije.

Hamas je optužio Izrael za napad na bolnicu u Gazi u kojoj je, prema tvrdnjama te militantne grupe, stradalo najmanje 500 ljudi, uz stotine ranjenih.

Sa druge strane, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je za eksploziju odgovorna raketa koju je ispalila militantna grupa Palestinski islamski džihad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.