Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: SAD koriste teroriste za postizanje nacionalnih političkih ciljeva

MOSKVA - SAD žele da iskoriste borbeni potencijal terorističkih organizacija i ekstremista, posebno u Siriji, kako bi u ovom slučaju zbacili sirijskog predsjednika Bašara Asada i njegovu vladu, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin za francuski kanal TF1.

Putin je dodao da SAD ne shvataju da će kasnije biti nemoguće vratiti ih u normalne tokove da žive kao civilizovani ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
SAD potcenjuju posljedice uplitanja sa teroristima i njihovog korišćenja za postizanje nacionalnih političkih ciljeva, dodao je on, prenosi Tas s.

Putin je naveo da je sadašnja situacija u Alepu pod kontrolom terorističke organizacije Džabhat al Nusra koja je zabranjena u Rusiji i dodao "da rastužuje i čudi da naši partneri u Vašingtonu pokušavaju da ovu organizaciju izvuku izvan okvira terorističkih organizacija".

Ruski lider je takođe dodao da je Zapad odgovoran za rat u Siriji, time što podstiče porast radikalnog islama, prenio je Rojters.

"Duboko sam uvjeren da su naši zapadni partneri, a posebno SAD, odgovorni za situaciju u regionu uopšte i naročito u Siriji", naveo je on.

Putin je ocijenio da su francuske i američke optužbe da je Rusija počinila ratne zločine u Siriji samo retorika.

"To je politička retorika koja nema mnogo smisla i ne uzima u obzir realnost u Siriji", kazao je on za francusku tv.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Ekstremisti u Alepu koriste ljude kao štit

Izvor: Beta, 12.Okt.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se Rusija u Siriji bori protiv ekstremista Al Kaide koji koriste civile kao ljudski štit u Alepu.Putin je, govoreći za francusku televiziju TF1, rekao da je Moskva spremna da saradjuje sa sledećim predsednikom SAD, ali je dodao da je lakše raditi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.